Kohvi valmistamine kapselmasinaga

Kapselmasin on suurepärane valik kohvisõbrale, kes soovib nautida tassi kuuma jooki ka kiiretel aegadel. Tänu oma lihtsusele kapselmasinate populaarsus üha kasvab.

Kapselmasin sobib väga hästi koduseks teiseks kohvimasinaks näiteks hommikutel, kui on kiire ja kohvivalmistamiseks aega vaid loetud minutid. Kapselmasin on hea lahendus ka ebaregulaarsele kohvijoojale, sest vaakumpakendis kapslid säilivad ka toatemperatuuril pikka aega.

Kapselmasinaga saab hea kohvi valmistada järgmisel moel

  • Täitke myespresso seadme mahuti külma veega. Lülitage seade sisse, espressonupu märgulamp süttib. Lamp põleb punasena, kuni vesi saavutab vajaliku kuumuse. Seejärel süttib roheline lamp.
  • Soojendage kohvitass.
  • Loputage seadet, vajutades espressonuppu. Laske veel läbi kohviotsiku valguda. Peatage vee liikumine, vajutades espressonuppu uuesti.
  • Avage laadimiskäepide ja asetage Segafredo Myespresso kapsel oma kohale. Sulgege laadimiskäepide.
  • Asetage tass tilgarestile või eraldi tassihoidja peale. Vajutage espressonuppu ja laske kohvil tassi voolata. Vajutage nuppu uuesti, kui kohvi on soovitud koguses (4 cl tavalise espresso jaoks). Punase lambi süttimine kohvi valgumise ajal ei tähenda, et valgumine tuleks lõpetada. See näitab vaid, et seade annab lisasooja piisavalt kõrge temperatuuri hoidmiseks.
  • Kui kohv on valmis, avage laadimiskäepide. Kapsel kukub kapslimahutisse. Sulgege laadimiskäepide ja loputage seadet, vajutades espressonuppu.

Kui soovite valmistada cappuccino’t, latet või muid piimakohvisid, vt juhiseid siit.