Kohvi valmistamise viisid: hea kannukohvi valmistamine pliidil või lõkketulel

1. Kasutage puhast kannu.

Puhtad keeduvahendid tagavad õnnestunud lõpptulemuse.

2. Mõõtke kannu külma värsket vett.

3. Laske vesi keema tõusta ja võtke kohvikann pliidilt või tulelt ära.

Lõkke juures arvestage, et ka kannu käepide võib olla väga kuum.

4. Annustage kannukohvi jahvatusega kohvipuru vee hulka ja segage.

Lisage kannu mõõtlusikatäis (u 7 g) kannukohvi jahvatusega kohvipuru (nt Saludo) ühe tassi kohta.

5. Laske vesi keema tõusta, aga ärge keetke.

Ideaalne temperatuur kohviaroomide ekstraheerimiseks on 92–96 kraadi.

6. Võtke kann pliidilt või tulelt ära ja laske umbes 5 minutit seista.

Kannukohvi aroomid säilivad kõige paremini u 80 kraadi juures. Valmis kannukohv säilitab oma aroomid täiuslikuna vaid umbes poole tunni vältel. Kui kohvi on vaja kauem hoida, kallake see termoskannu.

7. Kodus võite kallata kannukohvi kuuma veega soojendatud serveerimiskannu ja kohe lauale viia.

Lõkke ääres võib kohvi tassi või kruusi kallata ning nautida head jooki looduse rahulikus rüpes.